Kopen bij CR-Art Auctions

Hoe aankopen?

Expositiedagen:

Voorafgaand aan de veiling is er een expositieperiode waarin u de goederen op afspraak kan bekijken in het veilinghuis. Bent u niet in de mogelijkheid de kijkdagen te bezoeken, dan kunt u in de catalogus op onze website de detailfoto’s van ieder lot bekijken of bijkomende foto’s aanvragen om een beter idee te krijgen van de loten die worden verkocht in de komende veiling. Loten met eventueel volgrecht worden in de catalogus op de website aangeduid met (*).

De veiling:

De veiling heeft plaats achter gesloten deuren en onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Bieden:

Schriftelijk bieden:

De gemakkelijkste manier om een bod uit te brengen is een schriftelijk bod te noteren gedurende de kijkdagen (formulier ter plaatse te verkrijgen), per mail, Whatsapp of na registratie op onze website. U geeft het maximumbedrag op die u bereid bent te betalen voor het lot. De veilingmeester biedt tijdens de veiling in uw naam volgens de gebruikelijke biedstappen en probeert het lot zo goedkoop mogelijk voor u te bemachtigen. Schriftelijke biedingen moeten ons ten laatste 24 uur voor het begin van de veiling bereiken, nadien zullen we ze niet meer kunnen verwerken.

Belangrijk is dat een schriftelijk bod altijd voorrang krijgt op elke andere vorm van bieden. Bij twee gelijke schriftelijke biedingen zal het eerst geplaatste schriftelijk bod voorrang krijgen.

Totaalbedrag: Hamerprijs + 25% kopers commissie + eventueel volgrecht.

 (indien nieuwe klant copie eID vereist)

Telefonisch bieden:

We kunnen u tijdens de veiling opbellen zodat u kunt meebieden op de loten die u wenst. Telefonische biedingen zijn mogelijk vanaf 500 euro, indien het bod die u wenst uit te brengen minder is dan 500 euro, dan is een schriftelijk bod van toepassing. Het veilinghuis staat kosteloos in voor biedingen per telefoon. De aanvrager van de telefonische bieding verbindt er zich toe afnemer te zijn van het lot aan de lage schattingsprijs, zelfs als deze kandidaat koper onbereikbaar is op de via hem/haar opgegeven telefoonnummers. Daar we niet kunnen garanderen dat de verbinding per telefoon steeds perfect verloopt is het aan te raden steeds een schriftelijk bod te laten noteren. Telefonische biedingen kunt u aanvragen gedurende de kijkdagen (formulier ter plaatse te verkrijgen), per mail, Whatsapp of na registratie op onze website. Telefonische biedingen moeten ons ten laatste 24 uur voor het begin van de veiling bereiken, nadien zullen we ze niet meer kunnen verwerken.

Totaalbedrag: Hamerprijs + 25% kopers commissie + eventueel volgrecht.

(indien nieuwe klant copie eID vereist)

Live online:

Afhankelijk van het soort veiling bieden we u de mogelijkheid live mee te bieden via onze website. Hou er rekening mee dat u hiervoor een account moet aanmaken op onze website cr-art-auctions.be en u zich moet registreren voor de veiling waaraan u wilt deelnemen. (24 uur voor aanvang van de veiling) De mogelijkheid voor het Live online bieden wordt u meegedeeld de week voor de veiling via onze website of in de veilingzaal gedurende de expositieperiode.

Totaalbedrag: Hamerprijs + 28% kopers commissie + eventueel volgrecht.

Online bieden via een extern biedplatform:

Afhankelijk van het soort veilingen kunt u bieden via externe biedplatformen. Biedplatformen of partnerplatformen zijn online platformen waarop live biedingen tot op een milliseconde worden doorgegeven. Hou er rekening mee dat u zich vooraf moet registreren op deze websites (12 uur voor aanvang veiling) en dat er een extra commissie van 1,5% tot 5% bovenop de 25% kopers commissie is. U moet zich voor iedere veiling dag apart registreren. De externe biedplatformen waarop u de veiling live kunt volgen en biedingen kunt uitbrengen tijdens de veiling worden u meegedeeld de week voor de veiling via onze website of in de veilingzaal gedurende de expositieperiode.

Totaalbedrag: Hamerprijs + 25% kopers commissie + 1,5% tot 5% commissie externe partners + eventueel volgrecht.

Bankwaarborg voor belangrijke stukken:

Bij de verkoop van bepaalde belangrijke stukken wordt indien nodig een bankgarantie of een te betalen waarborg gevraagd via een in België erkende bankinstelling. Hiervoor wordt u gecontacteerd voor de veiling. De garantie dient ten laatste 12 uur voor de veiling bij ons binnen te komen en geldt als onderpand bij rouwkoop en wordt terugbetaald indien geen loten zijn toegewezen aan de desbetreffende bieder.

Een account aanmaken op cr-art-auctions.be:

Dit doet u door op login te klikken en daarna op registreren, of via de onderstaande knop. Eens uw gegevens correct ingevuld zijn en u bent aangemeld met uw identiteitskaart en bankgegevens kunnen wij de registratie goedkeuren en kunt u schriftelijk, telefonisch en Live online bieden.

Ophaling en betaling van de goederen:

De betaling moet uiterlijk binnen vijf dagen na de laatste veiling dag worden voldaan.

-           Contant (voor bedragen tot 3000 euro)

-           Per overschrijving op rekening:

-           IBAN: BE73 0019 6260 7060

-           BIC: GEBABEBB

-           Begunstigde: Cr-Art Auctions CommV

-           Adres begunstigde: Overleiestraat 126B, 8530 Harelbeke, België

-           Bank: BNP Paribas Fortis NV

-           Adres Bank: Warandeberg 3, B-1000 Brussel, België

Alle goederen moeten na de volledige betaling en op afspraak afgehaald worden in het veilinghuis en dit binnen de gestelde termijn. (14 kalenderdagen na de laatste veiling dag)